Weetjes over de vlag van Mauritanië

0
6343
Vlag Mauritanië
Vlag Mauritanië

De vlag van Mauritanië bestaat uit een groen vlak met daarin de islamitische symbolen, een gouden wassende maan en een ster. 

De kleuren groen en goud (geel) zijn twee van de Pan-Afrikaanse kleuren, een beweging die streeft naar Afrikaanse eenheid. Ook staat de groene kleur voor de islam en voor een glansrijke toekomst. De gouden kleur staat symbool voor het zand van de Sahara.

De twee rode banen boven en onder aan de vlag zijn pas op 15 augustus 2017 na een referendum aan het ontwerp toegevoegd. De rode kleur staat voor het bloed van degenen die zich voor het land hebben opgeofferd. 

Vlag Jamaica

Voor de toevoeging van de rode kleur was het één van de twee enigste vlaggen die geen rood, wit of blauw in de vlag gebruiken. De andere uitzondering is Jamaica. Nu dus het enigste land ter wereld zonder één van die drie kleuren.

 

Zegel van Mauritanië

Deze bestaat uit een rode cirkel en een gouden rand. In het midden is de vlag van het land afgebeeld samen met de halve maan en ster erboven. Daaroverheen staan een dadelboom en een gierstplant (graangewas). 

Onderin de cirkel staat in het frans ‘Republique Islamique de Mauritanië’. Bovenin staat dezelfde tekst maar dan in het Arabisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.