Weetjes over de vlag van Mozambique

0
3455
vlag van Mozambique

De vlag van Mozambique bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren groen, zwart en geel. De banen zijn gescheiden door twee smalle witte lijnen. Aan de linkerkant is een rode driehoek met een embleem.

De groene kleur staat voor de rijkdom van het land en de landbouw. Het zwart voor het Afrikaanse continent en de bevolking en het geel staat voor de grondstoffen van Mozambique. De twee witte lijnen staan voor gerechtigheid  en vrede. 

Het embleem in de rode driehoek bestaat uit vier afbeeldingen. Een AK-47 machinegeweer met bajonet die symbool staat voor de verdediging en waakzaamheid van het land. Hiermee is Mozambique één van de drie landen op aarde die een vuurwapen op de nationale vlag hebben. De andere twee zijn Guatemala (oud geweer) en Haïti (twee kanonnen). 

De schoffel in het embleem staat wederom voor de landbouw en het boek symboliseert hoe belangrijk het onderwijs is. Als laatste staat de gele ster voor ideologie en voor de geest van het internationalisme.

De rode kleur van de driehoek staat voor de strijd om de afhankelijkheid.  

Wapenschild Mozambique

De afbeelding op het wapenschild is hetzelfde als op de vlag met de AK-47, de schoffel en het boek. Deze staan nu op een landkaart van het land met onderin de Indische Oceaan en erboven een rode zon die staat voor de opbouw van het land. De beide zijdes rond het tandrad bestaan uit de landbouwproducten mais en suikerriet. Helemaal bovenin zie je de rood-gele socialistische ster.

Helemaal onderaan staat in het Portugees ‘República De Moçambique’. 

Wapenschild Mozambique

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.