Bedreigde giraffen gered van eiland in Lake Baringo

0
840
Giraffe Centre in Nairobi

Kenia – Een derde met uitsterven bedreigde Rothschildgiraf is gered van het eiland Longicharo in het Baringo meer. Terwijl het waterpeil van meerdere meren in de Rift Vallei stijgt, blijft het land krimpen, wat het voortbestaan ​​van de dieren bedreigt. Er zijn nog zes giraffen over, die de komende maanden zullen worden verplaatst. Ze zaten vast op Lake Baringo na een overstroming als gevolg van hevige regenval.

De Rothschildgiraf is één van de grootste van de negen ondersoorten van giraffen en kunnen een hoogte bereiken van bijna zes meter. De giraffen zijn in 2011 op het eiland uitgezet om ze te beschermen tegen stropers. Er wordt gedacht dat er nog maar minder dan 2000 Rothschildgiraffen in het wild leven, waardoor het één van de meest bedreigde giraffensoorten is.

“We hebben onlangs nog een giraf verplaatst na de eerste twee in december vorig jaar. Omdat we de giraffen getraind hebben om in een soort kooi hun eten te halen, zijn ze gewent aan de situatie en kunnen we ze zonder verdoving of kalmeringsmiddelen verplaatsen” vertelt Aloise Naitera, van NRT-Baringo County. “Het doel is om de laatste dieren uiterlijk rond april of mei van het eiland te halen”.

(02-02-20121)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.