Garoua-Boulaï

0
1796
Garoua-Boulaï Kameroen motor

Garoua-Boulaï is een stad in Kameroen. De stad ligt aan de grens met de Centraal Afrikaanse Republiek en ligt op de route als je vanuit het noorden van Kameroen naar het nationale park Lobéké of naar Dzanga-Sangha in de Centraal Afrikaanse Republiek rijdt.

Garoua-Boulaï Kameroen straatbeeld

Over de grens is Baboua de dichtstbijzijnde plaats in de Centraal Afrikaanse Republiek. In 2014 werd Garoua-Boulaï zwaar getroffen door het aantal vluchtelingen dat vanuit dat land naar de stad vluchtte. Zo’n 30.000 vluchtelingen kwamen de grens over en verspreiden zich tussen in de grenssteden Garoua-Boulai, Kenzou en Yokadouma. 

Gelukkig is de situatie inmiddels verbeterd en zijn velen weer terug gekeerd naar hun dorpen in de Centraal Afrikaanse Republiek. Wel zijn er nog verschillende vluchtelingenkampen overgebleven.

Garoua-Boulaï Kameroen school

Bezoek Garoua-Boulaï

In de stad zijn een aantal auberges van het soort dat de kamers ook per uur verkoopt. Het beste kan je terecht bij de katholieke missie die enkele dorm kamers heeft, maar waar je ook je tent kan opzetten.

Dagelijks rijden er bussen van Ngaoundéré in het noorden en Bertoua en Yaounde in het zuid westen.

Garoua-Boulaï Kameroen

Foto’s: Maarten van de Biezen

busvervoer Kameroen motor reparatieplaats Kameroen Hoofdweg door Garoua-Boulaï Straatbeeld Kameroen voorstad Garoua-Boulaï CAR motorfiets Weg door de stad Vrouwen langs de weg in Kameroen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.