Bezoek de zeeleeuwen op Duiker Island

0
4357
Duiker Island Hout Bay Zuid Afrika

Een populair uitje bij een bezoek aan het Kaapse Schiereiland is een boottochtje vanuit Hout Bay naar Duiker Island. Vanuit de haven varen verschillende boten voor een veertig minuten tot een uur durende tocht naar het eilandje. Het is ongeveer vijftien minuten varen en afhankelijk van de touroperator blijft de boot tussen de tien en dertig minuten bij het eilandje liggen.

Duiker Island Hout Bay Zuid Afrika

Zuidafrikaanse zeeleeuwen op Duiker Island

Duiker Island is de thuisbasis van een grote kolonie Zuidafrikaanse zeeleeuwen. Honderden exemplaren liggen op de rotsen te zonnen en in het water zie je overal spelende dieren. Het eiland is verklaard tot natuurreservaat en mensen mogen hier niet aan land. De boten varen echter tot slechts enkele tientallen meters van de zeeleeuwen en blijven daar een tijdje liggen zodat je alle tijd hebt om drukte op Duiker Island te bekijken. Naast de zeeleeuwen is het gebied ook geliefd bij verschillende soorten zeevogels die je hier zeker zal kunnen spotten. 

Duiker Island Hout Bay Zuid Afrika
De zeeleeuwen van Duiker Island spelen met tientallen tegelijk rond de boot.

Net alsof je in een natuurdocumentaire zit

Op de boot lijkt het net alsof je middenin een natuurdocumentaire zit. Het is heel bijzonder om zoveel van deze dieren bij elkaar te zien op het eilandje dat slechts 0,4 hectare groot is. Het is prachtig om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien en als je het ‘geluk’ hebt dat de wind naar de boot staat kan je meteen genieten van de overweldigende geur die zich vanaf Duiker Island verspreid. 

Duiker Island Hout Bay Zuid Afrika
Staat de wind richting de boot, dan kan je de zeeleeuwen niet alleen uitgebruik bekijken maar ook van hun indringende geur genieten.

Als het hard waait, wat hier regelmatig gebeurd, kan de tocht door de deining best heftig zijn. De boten houden voor de veiligheid dan ook meer afstand van het eilandje. Mocht je dus kunnen kiezen, vaar dan bij voorkeur uit op een windstille dag. 

Duiker Island Hout Bay Zuid Afrika

(Foto’s & film: Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.