Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

0
2934
Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

Bij pinguïns denk je aan de Zuidpool en niet aan Afrika. Toch vind je bij Simon’s Town net buiten Kaapstad een kolonie van ongeveer 3000 zwartvoetpinguïns. Op Boulders Beach waggelen de schattige diertjes over het strand en over de 540 miljoen jaar oude granieten rotsen. 

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach
Relaxen op het strand en de 540 miljoen jaar oude granieten rotsen.

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

Zwartvoetpinguïns van Boulders Beach

Via een aantal houten wandelpaden loop je naar het brede strand waar de beestjes uitrusten na hun avonturen in de zee. De zwartvoetpinguïns die ook wel Afrikaanse pinguïns worden genoemd worden niet groter dan 60 centimeter en leven langs de hele zuidkust van het Afrikaanse continent. De dieren bij Boulders Beach zijn zo gewend aan mensen dat ze op hun gemak vlak langs of zelf onder de wandelpaden rondlopen en ook hun nesten maken. 

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

Jackass pinguïns

Bezoek je Boulders Beach in februari of maart dan kom je er midden in het broedseizoen. Deze periode doen de dieren hun andere bijnaam ‘Jackass pinguïns’ eer aan. Deze maanden maken de broedende beestjes geluiden die lijken op balkende ezels. 

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach
Bezoek Boulders Beach vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag om de grote groepen toeristen te vermijden.

Bezoek je Boulders Beach dan zul je wel op de wandelpaden moeten blijven. Als je er niet vroeg of aan het eind van de dag bent kan het ook erg druk zijn, maar het blijft de beste plek om grote groepen van de grappige beestjes te zien. 

Zwemmen met pinguïns

Zwemmen met de pinguïns is ook mogelijk. Links naast Boulders Beach ligt een pad door de bush dat je naar Foxy Beach brengt. Hier zijn gewoonlijk ook een aantal pinguïns te vinden al is het in veel minder grote aantallen. Niet dat het aantallen belangrijk zijn als jij je handdoekje op het zand neerlegt terwijl er twee meter naast je een koppeltje pinguïns onverstoord staat te zonnen. Een duik in het water is hier ook nog eens aangenaam omdat het strand aan de warme golfstroom vanaf de evenaar ligt. Dit in tegenstelling tot de stranden bij Kaapstad waar het water maar een graad of 15 is. 

Pinguïns in Afrika bij Boulders Beach

Boulders Beach maakt deel uit van het Table Mountain National Park in Zuid Afrika en een bezoek kost 76 Rand. Je ticket is ook geldig voor een bezoek aan Foxy Beach. Wie had er ooit gedacht om pinguïns in het wild te spotten met 25 graden en je zonnebril op…

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.