Bridal Veil Falls

0
1418
Bridal Veil Falls Guinee

De Bridal Veil Falls is een prachtige waterval bij Kindia en één van de hoogste watervallen in Guinee. De waterval is ook bekend onder de naam Voile de la Mariee, vertaald naar het Nederlands, de Bruidssluier watervallen. De naam komt van de bewegingen dat het vallende water maakt als de wind er grip op krijgt. De bewegingen van een bruidssluier…

De waterval is ongeveer 80 meter hoog en het hele jaar door stort er water over de rand. De beste tijd voor een bezoek is echter tijdens of net na het regenseizoen in augustus en september. 

De waterval is omgeven door een groen regenwoud met reusachtig bamboe. Je kunt er de beste douche nemen van heel Guinee.

Bezoek de Bridal Veil Falls

De Bridal Veil waterval ligt 2 kilometer van de hoofdweg N1 tussen Kindia en Mamou en Conakry. Bij het dorpje Seghea vind je de afslag naar de waterval. De waterval staat ook op google maps en is zo makkelijk te vinden. 

Voor een bezoek aan de waterval wordt entree gevraagd. Vaste prijzen lijken er niet te zijn en de uiteindelijke prijs hangt af van je onderhandelingen capaciteiten. Ga in ieder geval niet mee in de eerst genoemde prijs van vaak tientallen euro’s. Na een tijdje onderhandelen is het prima mogelijk om rond de €5 uit te komen. Onderhandel harder en langer praat je de prijs misschien omlaag naar €3, maar of dat de moeite waard is. Naar ons idee is €5 een prima prijs om deze mooie waterval te bezoeken en zo ondersteun je ook nog een beetje de lokale bevolking.

Bij de Bridal Veil Falls zijn geen accomodatie mogelijkheden. Er waren een aantal chalets gebouwd voor toeristen, maar die zijn helaas niet onderhouden en half ingestort.  In overleg en tegen een kleine vergoeding kan je wel je eigen tent opzetten. In het dichtbij gelegen Kindia zijn verschillende hotels en guesthouses. Vanuit de stad is de waterval ook makkelijk te bezoeken met een (motor) taxi. Vanaf Kindia is het ongeveer 30 minuten rijden.

059 - Bridal Veil Waterfall near Kindia, Guinea, Guinea & Sierra Leone, 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.