Chimwenya Game Park

0
968
Chimwenya Game Park Malawi

Chimwenya Game Park is een mooi particulier wildpark in het zuiden van Malawi. In het park tref je één van de laatste inheemse bossen met in de hooglanden van de Shire vlakke graslanden. Wild dat je in het park ziet zijn onder andere giraffen, zebra’s, gnoe’s, jakhalzen en verschillende antilopesoorten als kudu, eland, roan, sable, nyala imnpala en waterbokken. Vanwege het ontbreken van roofdieren zijn de dieren niet schuw en zijn ze met name tijdens wandelsafari’s en mountainbike tochten tot dichtbij te benaderen. 

Vissers kunnen hun hart ophalen bij het met vis gevulde Bvumbwe meer. Naast de oevers van het meer staat de Nswala Malo Lounge Bar, waar je tussendoor een drankje kan halen. Ook zijn er verschillende plekken waar je een uitgebreide braai kan houden. 

Golfen in een wildpark

Naast de natuur en het prachtige landschap is er een 9 holes golfbaan in het wildpark die is ontworpen en aangelegd is door Peter Matkovich. Matkovich is een bekende golfer en golfbaanarchitect uit Zimbabwe die meer dan 20 golfbanen ontwierp in zuidelijk Afrika. In het Chimwenya Game Park combineerde hij de natuurlijke omgeving met een een uitdagende baan. En hoe bijzonder is het om een balletje te slaan terwijl op de achtergrond een aantal zebra’s en een giraffe staan toe te kijken.

Na een paar uurtjes golven kan je bijkomen bij de Mbawa Country Club waar ook het Mwana Park is. Een grote kinderspeelplaats met naast een overdekt gedeelte ook een klimwand en een grote zandbak.

Bezoek het Chimwenya Game Park

Het 212 hectare grote wildpark ligt bij Bvumbwe, ongeveer 20 km ten zuidoosten van Blantyre net voor de Thyolo thee plantages en op de route naar Mount Mulanje. 

Overnachten in het park kan bij de luxe maar zeer betaalbare Game Haven lodge. Hier regel je ook gewone en wandelsafari’s of een mountainbike tocht. Blijf je overnachten bij de lodge dan zijn bovenstaande activiteiten bij de prijs inbegrepen. Kom je alleen voor een dagtrip dan ben je tussen de $12 tot $18 dollar kwijt per activiteit. Als je blijft lunchen kan je ook gebruik maken van het verfrissende zwembad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.