Dzalanyama Forest Reserve

0
1077
Dzalanyama Forest Reserve Malawi

Het Dzalanyama Forest Reserve ligt ongeveer 60 kilometer ten zuidwesten van Lilongwe, de hoofdstand van Malawi. Het reservaat dankt haar naam aan de Dzalanyama heuvels en was voorheen bekend als het Central Angoni Highlands Game Reserve. In 1922 werd het beschermd om de watervoorraad van Lilongwe te waarborgen en werden er de 2 Kamuzu dammen gebouwd. 

Dzalanyama Forest Reserve, Malawi

Het bos langs de steile heuvelrug is een geweldige plek om te wandelen of te mountainbiken. Het reservaat is 990 vierkante kilometer groot en kent een netwerk van wandelpaden. Dit is dan ook de beste manier om het gebied te verkennen. De verschillende routes zijn aangegeven met gekleurde pijlen.

Mythical Land

Chaulongwe Falls

Groot wild zal je er niet aantreffen, maar  bavianen en verschillende antilope soorten worden wel vaak gezien. Het reservaat is ook een walhalla voor vogelaars. De Olijfkopwever, Miombabaardvogel, steenspringer, witstaartniltava, zwartwangkanarie en Stierlings specht zijn enkele van de bijzonder vogelsoorten  Ook vind je in het Dzalanyama Forest Reserve prachtige varens en orchideeën.

Bezoek het Dzalanyama Forest Reserve

Overnachten kan bij het Dzalanyama Forest House, nu onder beheer van Land & Lake Safaris. De lodge kijkt uit over de Makata rivier die vogels maar ook veel vlinders aantrekt. Genieten van een drankje en de stilte van  het omliggende bos kan op de veranda van je kamer. Heb je veel geluk dan zie je vanuit je luie stoel zelfs een hyena, luipaard of de Sabelantilope. Het gebeurd niet vaak, maar ze zijn alle drie in het park aanwezig. De kans is echter groter dat het bij duikers en bavianen blijft en dat ik toch ook leuk. 

Begin 2021 is er een netwerk aan wandelpaden en mountainbike routes geopend voor bezoekers. Met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden is er voor elk wat wils. Je kunt eropuit trekken voor de dag, het weekend of zelfs een hele week. Alle paden zijn bewegwijzerd en er worden schuilplaatsen langs de paden gebouwd, zodat je tijdens je wandeling of fietsrit kan pauzeren, uitrusten of zelfs overnachten.

De weg naar het reservaat kan in het regenseizoen soms onbegaanbaar zijn. Heb je geen eigen vervoer dan biedt de lodge ook transfers aan vanuit Lilongwe ($100 per auto). De logde of Forst House valt onder het beheer van Land & Lake safari’s. Ook is het mogelijk om te kamperen bij een watervalletje in de rivier. Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, dan kunnen ze je gebruiken bij projecten bij de Dzalanyama School en Kachere School of bij het Dzalanyama Bamboo Project.

Dzalanyama Forest Lodge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.