Kasungu National Park

0
1428
Kasungu National Park Malawi

In het westen van Malawi en op de grens met Zambia ligt het nationale park Kasungu. Het is het op één na grootste wildreservaat van Malawi en was ooit het belangrijkste wildpark van het land. Dichtbij de hoofdstad Lilongwe en en favoriet bij de eerste president van het land, Dr. Hastings Kamuzu Banda. 

MFMalawi13 Kasungu Final (12 of 34)

Tegenwoordig is de eerste keus van de meeste toeristen echter Liwonde, Nyika, Majete en het door African Parks beheerde Nkhotakota dat momenteel enorm ontwikkeld wordt. Zo werden er recent nog 500 olifanten en 2000 andere dieren naartoe verhuisd.

Door stroperij is het aantal dieren in Kasungu verminderd, maar er is nog steeds wild te zien. De anti-poaching unit in Kasungu is de laatste jaren erg actief waardoor de aantallen dieren zich beginnen te herstellen. Olifanten en een verscheidenheid aan antilopen komen veel voor, net als kleine kuddes buffels en zebra’s. Roofdieren zijn luipaarden, hyena’s, servals en jakhalzen. Er leeft ook een aanzienlijk aantal nijlpaarden in het meer bij Lifupa. In het park zijn er ook leeuwen, maar deze worden zelden gezien. 

Albert's Story

Kasungu is een 2100 vierkante kilometer groot bosgebied met een aantal open graslanden. De rivieren die door het natuurpark stromen zijn de Dwanga en de Lingadzi Rivier. De Lifupa is een zijrivier van de Lingadzi en mondt uit in het Lifupa meer.

Black Rock View

Bezoek het nationale park Kasungu

Vanaf het dorp Kasungu is het ongeveer 35 kilometer rijden over een slechte weg naar de ingang van het park. Vanuit Lilongwe vertrekken er regelmatig Express bussen die stoppen bij het park.  

De beste tijd om het park te bezoeken is van augustus tot en met november. Dit zijn de droge maanden waarbij het wild zich concentreert rond de beschikbare waterbronnen. Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. Wegen in het park zijn dan vaak onbegaanbaar, maar het is wel de beste tijd voor vogelaars om de ruim 200 verschillende vogelsoorten te spotten. 

Malawi 2013

Overnachten kan bij de Lifupa Conservation Lodge. De enigste accommodatie bij het park met ook mogelijkheden voor kampeerders. Het ligt prachtig gelegen aan het meer en vanuit de bar wordt er met regelmaat wild gezien. Daarnaast is er een zwembad om even bij te komen na een dag op safari door Afrika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.