Een school bouwen in de Casamance

0
3099
School in de Casamance
School in de Casamance.

Vlag SenegalOnlangs was Stunningtravel in de Casamance. Wij zijn hier druk bezig met een project om een school te bouwen in Niafarang. De oude school staat aan de rand van de rijstvelden en ieder regenseizoen loopt het dorp onderwater en zakken er weer een paar muren in. Inmiddels wordt er door de stichting Opbouw Senegal een nieuwe school gebouwd naast het voetbalveld. We wachten nog op de laatste berichten uit Niafrang, maar inmiddels zou de nieuwe school in gebruik genomen moeten zijn. Stunningtravel heeft een film gemaakt van de laatste bouwwerkzaamheden en het dagelijkse leven in dit Afrikaanse dorp.

Opening nieuwe school in de Casamance

In 2016 heeft de officiële opening plaats gevonden en binnenkort gaan wij weer kijken hoe het er momenteel allemaal bij staat. Een stukje authentiek Afrika op slechts 6 uur vliegen. Ook interesse in een bezoekje? Laat het ons weten. We stellen jullie graag voor aan onze lokale contacten. Voor nu is hier de film:

Waarom is de Stichting Opbouw Senegal opgericht?

In het dorpje Niafarang stond een bouwvallig schooltje dat dringend moest worden vervangen. Het oude schooltje was al een paar keer gedeeltelijk ingestort. Nu de nieuwe school grotendeels gereed is zal de stichting er op toe blijven zien dat alle middelen voor goed onderwijs in stand blijven.

De stichting gaat ook hulp geven aan de opbouw van een goed georganiseerde gemeenschap. We willen de kinderen lesmateriaal geven voor tuinbouw, bosbouw en een behoud van de natuur. Er is 8 hectare in het dorp beschikbaar waarvan 4 hectare voor de school. In de toekomst willen we gaan bouwen aan een watertoren, irrigatie, zonnecollectoren en andere doeleinden waar de gemeenschap behoefte aan heeft. In de afgelopen jaren hebben we met vrienden en familieleden 2 waterputten gerealiseerd die nog steeds dagelijks gebruikt worden en voorzien in schoon drinkwater.

Update 2019

Net voor de kerst (2018)hebben we geregeld dat er begin dit jaar verder wordt gewerkt aan de moestuin en een muur om de koeien en varkens buiten de school te houden. Begin maart zijn wij weer op bezoek geweest en zagen we dat de muur al voor een groot deel gerealiseerd is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.