Fufu immens populair op Tik Tok

0
836
Fufu immens populair op Tik Tok

Hoewel je nooit kunt voorspellen wat de volgende hype in het Tik Tok universum zal zijn, lijkt het de laatste weken geobsedeerd geraakt te zijn door het West Afrikaanse gerecht fufu. Video’s over fufu zijn meer dan 250 miljoen keer bekeken. Liefhebbers van het gerecht delen video’s en als reactie worden er video’s gemaakt door mensen die het voor het eerst voor de camera proeven. Van beiden worden vervolgens weer hilarische sketches gemaakt. 

Eén van de meest prominente aanjagers van de filmpjes over fufu op TikTok is Keith Atowo, een 24 jarige farmaciestudent uit Ypsilanti, Michigan (VS). Hij is bekend van de filmpjes waarin hij het West Afrikaanse gerecht nuttigt of klaarmaakt. De uit Kameroen afkomstige Keith heeft mer dan 260.000 volgers. Hij zegt dat het niet zijn doel was om een ​​trend te beginnen, maar hij ziet de plotselinge populariteit van fufu als een kans om de interesse in reizen naar Afrikaanse landen te vergroten.

Fufu

Woman sells fufu in a marketplace, Abuja - a staple food of many African and Caribbean countries. It is often made with a flour made from the cassava plant. ©IFPRI:Milo Mitchell

(24-01-20121)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.