River No 2 Beach Freetown Peninsula 

0
1854
River No 2 Beach Sierra Leone

River No 2 Beach is één van de mooiste stranden van Sierra Leone. Het ligt op slechts 30 kilometer van de hoofdstad Freetown. Net als andere stranden op het schiereiland is het in de weekeinden geliefd bij mensen uit de stad, maar is het op doordeweekse dagen vrijwel verlaten. Zo tref ik er bij mijn bezoek slechts één andere Zweedse fietser en twee families uit de hoofdstad.

Er zijn een aantal eenvoudige kamers of je kunt er zoals in mijn geval de tent opzetten onder één van de overkappingen. Tijdens het regenseizoen een aanrader…

Camperen Sierra Leone

De stranden in Sierra Leone worden vaak gezien als de mooiste van West Afrika en van welke ik gezien heb kan ik dat alleen maar beamen. Cap Skirring in Senegal en de Bijagos eilanden in Guinee Bissau komen in de buurt, maar halen het net niet bij de stranden hier. Misschien deels ook door de combinatie met de vriendelijke en openhartige locals. Niet dat dat in Senegal & Guinee Bissau minder is, maar de taalbarriere maakt het in Sierra Leone net even wat makkelijker. In Sierra Leone is de officiële taal Engels en het Frans in Senegal & Portugees in Guinee Bissau is toch net even wat lastiger. 

River No 2 Beach God is Great

Inkomsten River No 2 komen te goede aan de lokale dorpen

Het restaurant en de accommodatie bij River No 2 Beach worden gerund door de lokale bevolking en de inkomsten komen direct ten goede aan de lokale dorpen rondom. Deze leven verder van kleinschalige landbouw en visserij. Wel hanteren ze naar Sierra Leonese maatstaven hier vrij hoge prijzen. Een puntje voor de budget reiziger, want voor de gemiddelde toerist stelt het nog steeds niet veel voor. 

Tegen een achtergrond van groene heuvels is het genieten van het standleven. Vers gevangen barracuda en garnalen worden ter plekke gegrild en koude drankjes maken dit alles compleet. Niet voor niets was de locatie gekozen voor de Bounty reclame ‘Taste of Paradise’.

River No 2 Beach

River No 2 Beach is ook een goed startpunt om het binnenland te verkennen. Je kan er een lokale gids regelen die je meeneemt naar het Western Forest Reserve, waar zeven primaten en meer dan 350 vogelsoorten leven. Ook kan je er boottochten regelen op de rivier waarbij je op zoek gaat naar apen, vogels en krokodillen.

River No 2 Beach Freetown Peninsula

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.