Katavi National Park

0
1296
Katavi National Park tanzania

Het nationale park Katavi is een weinig bezocht maar prachtig natuurpark in het westen van Tanzania. De reden dat maar weinig toeristen naar dit park komen is dat het vrijwel onbereikbaar is voor budget reizigers. Openbaar vervoer kennen ze in dit deel van Tanzania niet dus je zal met een (huur) auto moeten komen of zoals de meeste bezoekers nu met een vliegtuigje.

Niet goedkoop, maar je wordt wel rijkelijk beloond. Katavi is ronduit magisch. Het park is één van de weinige plaatsen in Afrika waar je echt het gevoel hebt dat je duizend jaar terug in de tijd begeeft. Naar ons idee is Katavi het best bewaarde geheim van het land. Het is één van de meest ongerepte en ruige natuurgebieden van Tanzania.

Katavi National Park leeuw

Grootste concentratie buffels in Afrika

De aantallen wild in het park zijn groot, sommige onderzoekers denken dat de concentraties zelfs hoger zijn dan in Ngorongoro. In het park leeft de grootste populatie buffels van het land die dagelijks in strijd gaan met leeuwen. Nergens in Afrika heb je dan ook zo’n grote kans als hier om een duel tussen buffels en leeuwen te zien. Nijlpaarden en krokodillen treffen elkaar in de verschillende waterpoelen en de Ikuu rivier. Waarschijnlijk is dit de enige plek in heel Tanzania waar meer leeuwen dan toeristen te zien zijn.

 Katavi 201

Katavi is daarnaast beroemd om haar enorme aantallen krokodillen en nijlpaarden. Honderden nijlpaarden bij elkaar zijn geen uitzondering en ook de krokodillen kan je rond de rivier Katuma en de Katavi en Chada meren niet missen. Vogelliefhebbers kunnen ook hun lol op in het park, meer dan 400 soorten zijn er in Katavi gezien.

 Katavi 154

Op de uitgestrekte Katisunga vlakte in het hart van het park zie je grote kuddes olifanten, zebra’s en is er een grote kans om giraffes, luipaarden, waterbokken en hyena’s te zien. Ook wilde honden worden regelmatig gespot. Al met al is Katavi een park die meedoet in de strijd om het park met de beste safari ervaringen ter wereld.

 Katavi 052

Bezoek Katavi National Park

Zoals eerder aangeven is het park alleen te bezoeken met een eigen (huur)auto, georganiseerde reis of per vliegtuig. Dit drijft de kosten voor een bezoek flink op met als resultaat dat het park weinig wordt bezocht. Dat terwijl het zeker niet onderdoet voor de bekende natuurparken als de Serengeti en Ngorongoro. 

Katavi National Park, Tanzania

De klassieke safari’s in een 4×4 zijn de hoofdactiviteit, maar een aantal kampen bieden wandelsafari’s aan en Nomad Tanzania’s Chada Camp organiseert korte vliegkampeertrips in het park met overnachtingen onder de sterren.

Katavi National Park, Tanzania

Net als het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park is Katavi een natuurpark dat je het beste in het droge seizoen kan bezoeken. Het bekijken van wild wordt tegen het einde van het jaar steeds beter. Terwijl de waterbronnen en rivieren opdrogen, beweegt het wild zich vanuit de omliggende heuvels naar beneden en verzamelt het zich rond de rivier. Juli tot oktober is dan ook absoluut het hoogseizoen voor Katavi. Nog steeds niet druk, maar wil je het park alleen voor jezelf hebben dan plan je je reis net voor of na deze maanden. 

In het park kan je overnachten bij een aantal kampementen. Nomad Tanzania’s Chada en Foxes Katavi Wildlife Camp zijn daarbij de beste opties.

 Katavi 008

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.