Mweru Wantipa National Park

0
994
Mweru Wantipa National Park Zambia

Het moerasgebied waaruit het nationale park Mweru Wantipa voor een groot deel bestaat is te vergelijken met de moerassen van Bangweulu in het westen van Zambia. Het park dat aan het Mweru meer grenst kent net als Bangweulu een overvloed aan watervogels tijdens het regenseizoen. 

African Spoonbill, Bangweulu Wetlands

Mweru Wantipa herbergde vroeger enorme kuddes olifanten en ander wild, maar stroperij heeft een desastreuze impact gehad en vandaag de dag zijn er helaas alleen nog maar enkele kleine kuddes buffels te vinden. Het park wordt zelden door toeristen bezocht en gezien van wat simpele guesthouses rond de ingang van het park zijn er geen toeristische voorzieningen. Wel is het mogelijk om langs de oevers van het meer te kamperen.

Lake Bangweulu, Zambia

Bezoek het Mweru Wantipa National Park

Mweru Wantipa is bereikbaar vanuit Nchelenge, waarna je een onverharde weg volgt langs het Mweru Wantipa meer (niet te verwarren met het grotere Mweru meer iets naar het westen). Net na Mununga sla je rechtsaf en daarna bij Nkoshya linksaf. Er is maar één weg door het park die uitkomt bij Kaputa nabij de grens met de Democratische Republiek Congo.  

Bij het meer vind je tal van kleine vissersdorpjes. De beste manier om het nationale park te verkennen is om bij één van deze dorpjes een dugout kano te regelen.

DSC_0578

Je kan zelf proberen te peddelen, maar dat kan nog een hele uitdaging zijn. Hoe dan ook is het verstandig om een lokale visser mee te nemen. Al dan niet in een eigen kano. Zij kennen het gebied goed en zonder loop je goede kans om te verdwalen. De prijs van je bezoek hangt af van je wensen en onderhandelings vermogen.

Het park is tijdens het regenseizoen dat van december tot en met maart duurt niet toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.