Reptielen farm bij Kartong

0
3980
Reptielen farm Gunjur Gambia
Je kan op de farm veel soorten slangen verwachten.

De reptielen farm (lokaal bekend als de snake farm) is vlak bij het strand van Kartong. In een beschermd stuk bos kom je oog in oog te staan met de verschillende reptielen die in Gambia voorkomen.

Je kan op de farm veel soorten slangen verwachten. Een aantal soorten zijn: pofadders, rotspythons, koningspythons, rattenslangen, spugende cobra’s en adders. Ook andere reptielen zoals varanen, kameleons, gekko’s, schildpadden en jonge krokodillen zijn aanwezig op de farm.

Cobra bij reptielen farm Gunjur Gambia
De spugende cobra’s zitten veilig achter glas.

De farm is een opvang voor reptielen. Daarnaast is het een onderzoekscentrum om meer informatie te verzamelen over de dieren. Ook willen ze hier de lokale bevolking voorlichten over de voordelen van het hebben van slangen in de lokale omgeving. De locals krijgen een gratis rondleiding, waarna ze de dieren hopelijk beter zullen waarderen.

De meeste Gambianen zijn als de dood voor slangen en zullen ze meteen doden als ze er één zien. Ze weten niet dat maar vijftien procent van de slangen giftig en gevaarlijk voor de mens is.

Reptielen farm Gunjur Gambia
Bij de pofadder kan je beter maar uit de buurt blijven. Een beet hiervan kan dodelijk zijn als je niet snel toegang hebt tot een tegengif.

Slangen zorgen bijvoorbeeld de populatie muizen en ratten onder controle te houden. De reptielen farm stimuleert mensen om dichter bij slangen en andere reptielen te komen dan ze normaal zouden doen. De niet gevaarlijke exemplaren mogen zelfs worden aangeraakt. Als je genoeg lef hebt kan je ook nog met een twee meter lange python om je nek op de foto gezet worden.

Een twee meter lange python om je nek

De giftige soorten worden uiteraard op veilige afstand van bezoekers gehouden. De mensen die de rondleidingen geven weten alles van de dieren en vertellen de interessante feitjes op een humoristische manier. Schaterlachend een python vasthouden is hier de normaalste zaak van de wereld.

Reptielen farm Gunjur Gambia
Lachen met een twee meter lange python om je nek.

Krokodil Reptielen farm Gunjur Gambia

Foto’s Maarten van de Biezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.