Struinen over de Albert Market in Banjul

0
3298
Albert Market Gambia
Het is altijd een drukte van belang op de Albert Market.

Sinds de start van de markt halverwege de 19e eeuw is de Albert Market de plek om inkopen te doen in Banjul. Het is de drukste plek in de verder vrij slaperige hoofdstad van Gambia.

Een bezoek aan de Albert Market mag bij een bezoek aan Banjul niet ontbreken. In de wirwar van smalle steegjes en doorgangen is het een kakofonie van leven. Overal is activiteit en wordt het koopwaar aangeprezen.

Kraampjes vol met glinsterende stoffen, schoenen, huishoudelijke artikelen, haar extensies, kleding, vlees en een enorme groente- en fruitmarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te verkrijgen.

Albert Market Gambia
Je vindt de markt op Liberation Avenue.

Neem de tijd om rond te dwalen over de Albert Market

Gun jezelf een paar uur om rond te dwalen. Zo kan je alle geuren, geluiden en marktkraampjes langzaam tot je door laten dringen. Op de markt zijn veel kraampjes te vinden waar je even kan bijkomen met een hapje en een drankje.

Probeer de ‘domoda’ die ongetwijfeld aangeboden wordt. Een gerecht van vis of kip met een pindasaus. Een andere aanrader is Yassa. Ook weer kip of vis in een uien met kruiden en citroen mengsel. Beide gerechten worden geserveerd met een royale portie rijst.

Toeristenmarkt

Op de Albert Market is uiteraard ook een deel te vinden waar er Afrikaans houtsnijwerk en andere kunst wordt verkocht. Hier vind je de grootste keus in trommels, houten maskers en handgeschilderde doeken. Wees wel voorbereid om flink te onderhandelen. De prijzen voor souvenirs liggen hier vaak hoger dan in de rest van het land.

Albert Market Gambia
De kleurrijke Albert Market gezien van boven.

Wij verlaten de markt met een gloednieuwe (nep) rolex van een paar euro en een hoofd vol indrukken. Op een paar meter achter de markt komen we uit bij de Gambia rivier en het lijkt of we in een andere wereld zijn gestapt. Geen drukte en gedrang meer maar pirogues die kalm over het water varen. In het midden vaart de veerboot die het zuiden van het land met het noorden verbindt. Het is tijd voor een koude Julbrew!

Je vindt de markt op de Liberation Avenue in het centrum van Banjul.

Albert Market Gambia
Bij één van de naai ateliers kan je je zojuist gekochte stoffen laten omtoveren tot een vest of jurk.

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.