Batukunku en Tujering Beach

0
1411
Batukunka Beach Gambia

Batukunku en Tujering Beach zijn twee van de mooiste stranden van Gambia. Ze liggen ten zuiden van Cape Solifor, wat het meest westelijke punt van het land is en net onder Tanji ligt. Beide stranden zijn nog niet ontdekt door de toeristen in de Senegegambia strip en zijn de ideale plek voor een relaxte middag aan zee.

Batukunku Beach

Vanuit Tanji kom je eerst bij Batukunku Beach. Het brede witte zandstrand op één kilometer afstand van Cape Solifor ligt in een ondiepe baai die wordt beschut door een landtong. 

Om bij Batukunku Beach te komen volg je de Coastal Road vanaf Tanji. Ongeveer één kilometer na het museum kom je bij het dorpje Batukunku. Bij het Safari Garden restaurant neem je de afslag naar rechts. Vanaf hier is het nog een kilometer naar het strand. Batukunka Beach heeft een goede reputatie en het zwemmen in zee is mede door de beschutting van de landtong veilig. 

Bij het strandtentje Paradise Café kan je terecht voor een drankje en een simpele maaltijd (vis met rijst of patat). Heb je een eigen tentje bij je dan kan je die opzetten bij de 2 Coconut Beach Camping.

Julbrew op het strand in Gunjur
Genieten van de zonsondergang met een Julbrew.

Tujering Beach

Tujering Beach ligt zo’n twee kilometer verder dan Batukunku. Ook hier kom je terecht op een breed wit zandstrand. Zwemmen in de zee is ook hier normaal gesproken geen probleem, maar een enkele keer kan er een stevige (frisse) stroming staan die kleine licht prikkende kwalletjes meevoert. Deze zijn ongevaarlijk maar kunnen lichte irritatie veroorzaken. Twijfel je of je het water in zal plonsen, dan kun je even informeren bij Fansue’s Beach Bar. Die kunnen je meteen voorzien van een koel drankje om je moed in te drinken. 

Tujering Beach bar   Gambia

Om bij het strand te komen rij je na Batukunku verder over de Coastal Road tot het dorpje Tujering. Langs de weg staat een reclamezuil voor de Viscera Ecobank. Hier sla je rechtsaf op de zandweg en rij je nog zo’n anderhalve kilometer door tot de weg ophoudt. Hiervandaan is het nog 200 meter door de duinen lopen naar het strand. In de lagune bij de duinen zijn vaak veel verschillende vogels te spotten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.