Slingeren door de baobab bomen bij Accrobaobab

0
1164
Accrobaobab Senegal

Het Accrobaobab avonturen park is het enige klimpark ter wereld dat uitsluitend tussen baobab bomen is gebouwd. Deze speeltuin tussen de baobab boomtoppen is één van de meest bijzondere attracties van Senegal. Hoog boven de grond kan je helemaal los met een serie zip lines, touwladders, touwbruggen en zelfs een vliegende kano. Eén van de baobab bomen is voorzien van voet en handsteunen en is daarmee omgetoverd tot een heuse klimwand. 

Alle klimmogelijkheden zijn gebouwd volgens Europese veiligheidsnormen en het klimmateriaal wordt goed onderhouden. Iedereen van 2 tot 77 jaar oud is welkom en voor je jeugd zijn er een aantal parcours vlak boven de grond aanwezig. En toegegeven, een klimpark zal niet de reden zijn waarom je naar Senegal bent gekomen… Maar als je dan toch in de buurt bent is het wel geweldig leuk om te doen. Het levert je gelijk een mooi uitzicht op over de omliggende savanne en wie kan er nou thuis vertellen dat je in baobab bomen hebt geklommen.

Accrobaobab, Le Senegal, Saly, West Africa, Westafrika, Afrika

Als je uitgeklommen bent is er de mogelijkheid om met een bootje op het meertje te varen of te zwemmen. Je kunt je schietkunsten laten zien op de handboog schietbaan of je kan gewoon even lekker op het terrasje gaan zitten met een koud drankje.

Voor de kinderen is er onder andere een gigantische trampoline, een klimrek en een moeras avonturenparcours. Alle klimactiviteiten worden begeleid door gekwalificeerde kliminstructeurs. 

Accrobaobab, Le Senegal, Saly, West Africa, Westafrika, Afrika

De bedenker en directeur van het park Xavier Larcher woont al 30 jaar in Senegal en heeft dit park gebouwd ten behoeve van de ontwikkeling van lokaal toerisme en het milieu. Het ontwikkelingsprogramma heeft gezorgd voor banen en onderwijs bij de lokale bevolking. Ook heeft het project gezorgd voor het behoud van het baobab bos en zijn er inmiddels zelfs nieuwe bomen aangeplant. 

Bezoek Accrobaobab

Het klimpark Accrobaobab ligt zo’n 2 kilometer ten westen van de RN1 tussen Dakar en M’bour. De afslag naar het park ligt tegenover het Bandia reservaat en is duidelijk aangegeven.  

Accrobaobab, Le Senegal, Saly, West Africa, Westafrika, Afrika

Bij Accrobaobab kan je overnachten in één van de twee dorms. Tussen de RN1 en de ingang van het park zijn ook een aantal accomodatie mogelijkheden. Baobab Soleil en Djandji Bi zijn beide prima opties. Een combinatie met een overnachting en safari in het Bandia reservaat is natuurlijk ook mogelijk.

Meer informatie en actuele prijzen vind je op de website van Accrobaobab.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.