Solitaire het woestijnstadje waar je je op een filmset waant

0
2820
Solitaire Namibië
Overal staan oude autowrakken in het schilderachtige landschap.

Het eerste wat opvalt als je het woestijnstadje binnen komt rijden zijn de vele autowrakken die op een schilderachtige manier in het landschap staan. Sommigen zijn half begraven onder het stuifzand en het geeft Solitaire een verlaten en eenzame uitstraling. Met een beetje verbeelding bevind je je op een oude filmset.

Veel toeristen gebruiken Solitaire als een tussenstop op weg naar of van Sesriem en de Sossusvlei. Het ligt in een zeer dunbevolkt gebied dichtbij het Namib Naukluft-park bij de kruising van twee belangrijke wegen. De C14 naar Walvisbaai en de C24 naar de Sossusvlei.

Solitaire Namibië
De oude benzinepomp (zonder benzine) staat er nog steeds.

Woestijnstadje Solitaire

Solitaire bestaat uit slechts een tankstation, een kapel, een winkel en een bakkerij met café. Verder zijn in de directe omgeving een paar lodges en een camping om te overnachten. Een heerlijke plek om even in de schaduw van een boom te gaan zitten en de leegte van het landschap tot je door te laten dringen.

Solitaire Namibië
Vanuit het niets duikt het bord op dat ons verwelkomt in Solitaire.

De beste appeltaart van Namibië

Eind jaren 90 is Solitaire pas echt ontstaan toen de Nederlander Ton van der Lee besloot om hier na een aantal jaren de eenzaamheid en vergetelheid van de Namib-woestijn te hebben opgezocht een restaurant te beginnen. Tot dan bestond het gehucht enkel uit een benzinepomp (zonder benzine), een winkeltje en een oud huis waar twee mannen woonden.

Solitaire Namibië

Zijn Hollandse appeltaart werd vervolgens legendarisch en staat bekend als “the best in the whole of Namibia”. Ook nu de Nederlander inmiddels al lang vertrokken is wordt de appeltaart nog steeds verkocht. Geserveerd in enorme stukken kan het prima doorgaan als complete lunch voor je een wandeling in de omgeving maakt of verder trekt naar de bekende Sossusvlei waarvan de ingang bij Sesriem op slechts 83 kilometer afstand ligt.

Solitaire Namibië
Veel mensen hebben hier gegeten en hebben het overleefd!

(Foto’s: Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.