Toubkal National Park is het hoogste punt van Noord Afrika

0
1483
Toubkal National Park Marokko

Toubkal National Park beschermt de hoogste top van Marokko, de adembenemende met sneeuw bedekte Jebel Toubkal. Het nationale park beslaat 38 vierkante kilometer terrein hoog in het Atlasgebergte. Een gebied waar de lucht ongerept en het klimaat fris is. Jebel Toubkal, liefkozend bekend als het dak van Noord Afrika, is een populaire bestemming voor wandelingen en trektochten. Vanaf de 4167 meter hoge Jebel Toubkal heb je prachtige uitzichten over bergachtige plateaus en diep uitgesneden valleien. Toubkal beklimmen is dan ook één van de meest spectaculaire bergwandelingen die je in Marokko kan maken. 

Atlas Mountains,Morocco

Alpenweiden en bossen bedekken een klein percentage van het in 1942 opgerichte park en bieden een toevluchtsoord voor een paar kleine soorten dieren. Waarnemingen van wilde zwijnen, eekhoorns en gazellen komen regelmatig voor tijdens een wandeltocht door het park. Tijdens het lopen heb je ook kans om de zeldzame steenarend te spotten wanneer die door de helderblauwe lucht rond de met sneeuw bedekte toppen zweeft. Andere vogels die je kan zien zijn de blauwe rotslijster, Alpengierzwaluw, lammergier, buizerd, zwarte wouw, specht klauwieren en scharrelaars.In totaal zijn er ruim 90 vogelsoorten in het gebied.

Sorprendente

Toubkal National Park biedt een scala aan activiteiten. Je kunt er niet alleen genieten van outdoor sporten, maar je ook onderdompelen in de Marokkaanse cultuur. Net buiten het hooggelegen park bevinden zich veel Berberdorpen en markten, die een fascinerende introductie bieden in de levensstijl van de lokale gemeenschap van de regio. 

'arre borriquito arre burro arre'

marokko-01

Jebel Toubkal

De belangrijkste trekpleister van het park is natuurlijk een trektocht naar naar de hoogste bergtop van Noord Afrika. Er zijn verschillende goede paden rond de berg die leiden naar wandelhutten die beschikbaar zijn voor meerdaagse trektochten. Wil je een tocht maken naar de top dan wordt het aanbevolen dat enthousiaste wandelaars acclimatiseren aan de hoogte voordat ze op pad gaan. Gewoonlijk neemt de klim naar de top meerdere dagen in beslag. Heb je een goede conditie dan kan het in twee dagen, maar wil je echt op je gemak genieten ga dan voor de Toubkal hiking trip waar je een hele week zoet mee bent.

Jebel toubkal

Voor avonturiers die voor het eerst zo’n pittige klim proberen is het raadzaam om de diensten van lokale gidsen in te huren. De gids regelt dan alle aspecten van de wandeling, inclusief eten, accommodatie en indien gewenst het gebruik van muilezels voor het dragen van de bagage.

Jebel Toubkal

Minder zware wandelingen, kameel en ezelritten zijn mogelijk in de gemakkelijk toegankelijke vallei gebieden. Het dorpje Imlil is het startpunt van alle avonturen. 

Bezoek het Toubkal National Park

Het Toubkal National Park ligt op slechts 70 kilometer van Marrakesh en is daarom makkelijk te bezoeken. Het startpunt van wandelingen in het park ligt bij het dorpje Imlil. Neem om daar te komen op de R203 tussen Marrakech en Agadir de afslag bij het dorpje Asni. 

Imlil Toubkal Marokko
Het startpunt van wandelingen in het park ligt bij het dorpje Imlil.

Het park is gericht op wandel- en trektochten. In het park zijn verschillende wandelhutten en campings. De stenen wandelhutten zijn wel erg basic, maar voldoen prima als slaapplaats.

The refuge at the foot of Jebel Toubkal

Kamperen wordt alleen aanbevolen tijdens het warmere seizoen en dan in de benedenloop van de vallei.

Fresh snow

In de Mizane vallei zijn talloze guesthouses en hotels om uit te kiezen. Vanuit Marrakech worden ook geheel verzorgde trips aangeboden. Deze variëren van dagtochten tot meerdaagse programma’s met (of zonder) een klim naar Jebel Toubkal.

Refuge Toubkal Les Mouflons,Atlas mountains

De late lente en herfst is de beste tijd om het nationale park te bezoeken. De paden zijn dan beter toegankelijk en minder verweerd. Tijdens de winter is het ijskoud, maar het levert wel een geweldige mogelijkheid op voor pittige tochten door de met sneeuw bedekte bergen. Zet in dat geval november tot maart in de agenda. In april begint de sneeuw te smelten. Tijdens de zomer, die tussen juni en augustus ligt, lopen de temperaturen op en is het vaak niet te doen om lange tochten te maken vanwege de warmte. 

Entering Toubkal National Park

Meer info vind je op de Franstalige website van Le Parc National De Toubkal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.