Vissersdorpje Missirah

0
2419
Missirah Sine Saloum Delta Senegal
Langs de rivier stikt het van de houten vissersbootjes.

Het dorpje Missirah wordt meestal bezocht als dagtochtje vanuit het bekendere Toubacouta. Het dorpje heeft een paar duizend inwoners die leven van landbouw en visserij. Het ligt op een spectaculaire plek aan de rand van de Sine Saloum delta. Direct aan de rivier en zo’n twaalf kilometer vanaf Toubacouta.

Missirah Sine Saloum Delta Senegal

Het zand langs de rivier is bezaaid met duizenden schelpen en tientallen houten bootjes (pirogues). Ook staan er vele houten rekken waarop de gevangen vis wordt gedroogd voor het wordt ingeladen voor het transport naar Ivoorkust en Ghana. In het centrum van het dorpje dat zich vanaf de rivier ongeveer een kilometer landinwaarts uitstrekt vindt je een enorme kapok boom. De gigantische wortels van de boom spreiden zich in alle richtingen uit en zijn zo groot dat je er makkelijk verstoppertje tussen kan spelen.

Missirah Sine Saloum Delta Senegal
De moskee in het centrum van missirah.

Net als in de bekendere plaatsen zoals Palmarin of Toubacouta kun je hier ook makkelijk boottochtjes naar de Sine Saloum Delta regelen. Een goede plek om dit te doen is bij het kampement Fannabara. Dit wordt gerund door voormalige Rangers uit het park en die weten de mooiste plekjes van de delta te vinden. Dit is ook de beste plek in Missirah om te overnachten. De bungalows zijn simpel, maar als basis om de delta te verkennen heb je niet meer nodig.

Missirah Sine Saloum Delta Senegal
De eenvoudige bungalows bij kampement Fannabara.
Missirah Sine Saloum Delta Senegal
Vanuit het kampement loop je zo de mangroven van de Sine Saloum Delta in.

 Naar Missirah

Veel openbaar vervoer is er niet naar Missirah. Een handjevol gedeelde taxi’s vertrekt dagelijks van en naar Toubacouta. De beste en snelste manier is echter per motortaxi. 

Missirah Sine Saloum Delta Senegal

Foto’s: Maarten van de Biezen

Missirah Sine Saloum Delta Senegal
Weg naar de pier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.