Diécké Forest Reserve

0
1044
Diécké Forest Reserve guinee

Het natuurreservaat Diécké Forest ligt in het in het zuidwestelijke puntje van Guinee op de grens met Ivoorkust. Het bestaat voornamelijk uit vochtige dichte regenwouden. Deze zeer vochtige omgeving is gunstig voor de ontwikkeling van verschillende levensvormen en is daarom een ​​echt ecologische rijkdom.

Het Diécké reservaat vormt het leefgebied voor 62 verschillende zoogdiersoorten en wordt ook erkend als een belangrijk gebied voor vogels. Zeven bedreigde diersoorten komen er hier voor waaronder het dwergnijlpaard.

Dwergnijlpaard

Het dwergnijlpaard is een van de twee voortkomende soorten nijlpaarden. Hij lijkt veel op een jong van het gewone nijlpaard en heeft daarom de naam dwergnijlpaard gekregen. Deze soort is veel kleiner dan het gewone nijlpaard en heeft zijn ogen meer aan de zijkant van zijn kop. In tegenstelling tot het gewone nijlpaard heeft het dwergnijlpaard zes snijtanden in plaats van vier. Ze blijven ook langer op het land dan het gewone nijlpaard.

Bij dwergnijlpaarden is het vrouwtje dominant. Als het mannetje iets doet wat haar niet aanstaat, heeft hij vaak meteen een klap te pakken. Het mannetje is dan ook vaak te herkennen aan de vele littekens die hij heeft.

Bezoek het Diécké Forest Reserve

Het Diécké reservaat is te bezoeken vanuit Nzérékoré. In het natuurgebied zijn een paar wandelroutes uitgezet. Verwacht geen (groot) wild te zien, maar de prachtige natuur maakt een bezoek meer dan waard.

DSC_4495

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.