Finding Nemo in Marsa Nakari

0
1164
Marsa Nakari Egypte Finding Nemo

De Rode Zee is voor veel duikers de ultieme bestemming. Tijdens een duikvakantie in Egypte voel je je letterlijk als een vis in het water. Ik kies voor een weekje duiken in Marsa Nakari. Het is de eerste keer sinds drie jaar dat ik de tank met perslucht op mijn rug ga hangen. Ik doe dan ook voor vertrek nog snel even een Scuba review in het zwembad van Zeewolde. 

Mijn duikbrevet heb ik gehaald in Malawi bij Aqua Africa in Nkhata Bay. Het Malawimeer is een geweldige plek om het duiken onder de knie te krijgen. Zoet water, prima zicht en leuke vissen waren de reden dat ik na de standaard certificatie meteen voor het volgende level Advanced ging. Bijna meteen, want een malaria aanval gooide in eerste instantie wat roet in het eten. 

Terug in Nederland sluit ik me aan bij de lokale duikclub Zandokhan die kort erop een reis naar Marsa Nakari organiseren. Na een aantal duiken in het koude water van Bussloo en de Markte bij Zwolle geloof ik het hier wel. De Rode Zee wordt de volgende duikbestemming.

Ontmoetingen met Oceanische witpunthaaien, napoleonvissen en dolfijnen volgen, maar het meeste indruk maakt Nemo die zijn huisje bewaakt en fanatiek mijn camera aanvalt als ik te dichtbij kom. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.