Het Chilwa meer

0
1341
Chilwa meer malawi

Het Chilwa meer is het op een na grootste meer van Malawi, maar met een diepte van slechts enkele meters is het aanzienlijk ondieper dan het bekendere en grotere Malawimeer. Het meer veranderd per seizoen van grootte en krimpt aanzienlijk tijdens de droge maanden. 

Ripples

Vergeet ook de stranden die je bij het Malawimeer wel ziet. Het meer is namelijk omringt door dikke rietkragen en moerassen. Deze omgeving maakt het wel één van de beste plekken van Malawi voor vogel liefhebbers. Rondom het meer zie veel verschillende soorten die op andere plekken vaak niet of nauwelijks voorkomen. De meest voorkomende soorten zijn de Afrikaanse zeearend, ooievaars, ijsvogels en reigers. De Wildlife society of Malawi heeft een boekje smengesteld van vogels die er voorkomen. Deze is te koop bij de Ku Chawe Inn of bij de giftshop in Limbe. 

Floating House

Op het meer zijn verschillende bewoonde eilandjes en er zijn een aantal vissersdorpjes gebouwd op palen. Thongwe ligt in de richting van de noordelijke grenzen van het Chilwa meer en de mensen hier leven op bijna dezelfde manier als hun voorouders honderd jaar geleden. 

Bezoek het het Chilwa meer

De makkelijkste manier om het meer te bezoeken is om via Zomba naar het dorpje Kachulu te reizen. Hier zijn verschillende kleine hotels en lodges die boottochten in het gebied aanbieden. Je kan ook zelf onderhandelen met lokale vissers die je graag tegen een vergoeding meenemen op het water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.