Îles de Los

0
2635
Îles de Los Guinee

Îles de Los is een eilandengroep die voor de kust ligt bij Conakry, de hoofdstad van Guinee. Hun naam is afgeleid van het Portugees: Ilhas dos Ídolos, “Eilanden van idolen”. Ze bevinden zich op ongeveer 2 kilometer van de landtong Kaloum waarop Conakry zich bevind. De eilanden staan ​​vooral bekend om hun stranden en bosrijke gebieden en zijn populair bij toeristen. Îles de Los voelt dan ook als een waar paradijs nadat je een paar dagen in de chaotische hoofdstad hebt vertoeft.

Er zijn drie hoofdeilanden: Tamara (Fortoba), Kassa en Roume. Île de Corail, Île Blanche, Île Cabris, Île Poulet, Îlot Cabri en Îlot de la Bouteille zijn kleinere eilandjes in de het zuiden. Van alle eilanden zijn alleen Kassa en Roume berekend op toeristen. 

Op Île Tamara, het buitenste eiland van Îles de Los, staat nog een oude vuurtoren. Deze is slecht 10 meter hoog, maar omdat hij gebouwd is op een groot rotsblok is het licht toch van veraf duidelijk te zien. Het mooiste zandstrand vind je op Île de Roume, het strand van Sogué. Maar ook op Kassa strekt een bijna kilometer lang wit zandstrand zich uit.

De eilanden zijn al lange tijd bewoond en bekend geworden vanwege hun rol in de Atlantische slavenhandel. In 1755 richtte Miles Barber van de Afrikaanse compagnie van Liverpool een handelspost op (toen bekend als fabriek) met werknemers die bekwaam waren in scheepsreparatie en loodsen voor de lokale rivieren. Dit leidde ertoe dat Kassa destijds ook bekend stond als “Factory Island”.

Bezoek Îles de Los

Er zijn verschillende mogelijkheden om de eilanden te bereiken vanuit Conakry. Vanuit de haven van Boulbinet vertrekken de piroques die de lokale bevolking ook gebruikt. Deze kano’s gaan niet erg hard en een overtocht duurt vaak een uur of langer. Een duurdere, maar comfortabeler en veel snellere mogelijkheid is om een speedboot te huren. Dit is prijzig, maar als je een paar mensen meekrijgt om de kosten te delen is het een prima optie. 

Op beide eilanden (Roume en Kassa) zijn verschillende accomodatie mogelijkheden.

Conakry

Tijdens het droge seizoen (oktober tot mei) zijn de eilanden een zeer populair weekendje weg voor expats en welgestelde locals die even van het vasteland van Guinee willen ontsnappen. Op doordeweekse dagen en buiten het droge seizoen is het er echter nooit druk en kan je heerlijk genieten op de stranden of op je gemak het prachtige groene interieur van de eilanden verkennen. 

Conakry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.