Lake of Stars maakt triomfantelijke terugkeer voor 20-jarig jubileum

0
45
chez Vero Abene Casamance Senegal
Live muziek bij Chez Vero. Elk weekeind speelt er wel ergens live band in Abene.

Malawi – Let Lake of Stars Malawi Arts Festival, een baken van culturele viering, keert dit jaar triomfantelijk terug ter gelegenheid van zijn 20-jarig jubileum en viert tevens de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Malawi. Zoals altijd zal het internationaal gerenommeerde en langverwachte festival plaatsvinden langs de ongerepte stranden van het Malawimeer – dit jaar bij Fish Eagle Bay Lodge van 6 tot 8 september 2024. Het festival zal enkele van de beste en meest diverse artiesten uit Malawi en de rest van de wereld presenteren.

Sinds het eerste festival in 2004, heeft het Lake of Stars Malawi Arts Festival consequent positieve wereldwijde mediabelangstelling gegenereerd voor Malawi. In de afgelopen twee decennia heeft het een wereldwijd podium geboden voor Malawische artiesten, waarbij hun talenten werden getoond aan een internationaal publiek en culturele uitwisseling werd bevorderd.

De festiviteiten van dit jaar hebben een speciale betekenis omdat ze samenvallen met de viering van 60 jaar onafhankelijkheid van Malawi. Het festival zal dienen als een platform om niet alleen artistieke expressie te vieren, maar ook om de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de natie te eren.

” Sinds de richtlijn van het Ministerie van Toerisme in 2007 om verschillende regio’s rond het meer te laten profiteren van festivaltourisme, is Lake of Stars gehouden in verschillende merengebiedsdistricten met steeds wisselende locaties, en 2024 richt de aandacht op een gloednieuwe locatie. Het festival trok tot 6.000 bezoekers en genereerde tot USD 1,8 miljoen aan bruto-inkomsten voor zowel het festival als gerelateerde bedrijven zoals de toerisme- en reisindustrie. De terugkeer van het vlaggenschip kunstenfestival is opwindend.” verklaarde Directeur van Kunsten, Humphrey Mpondaminga.

Genesteld te midden van de serene schoonheid van Fish Eagle Bay Lodge, een eco-lodge die zich inzet voor duurzame praktijken, biedt het Lake of Stars Malawi Arts Festival een meeslepende ervaring die harmonieert met de natuur en de mensen. Omgeven door weelderig groen, ongerepte stranden en ongerepte landschappen, krijgen bezoekers de kans om zowel verbinding te maken met de muziek, cultuur als het milieu op een unieke en betekenisvolle manier.

“We zijn verheugd aan te kondigen dat Fish Eagle Bay Lodge in Nkhotakota dit jaar de thuisbasis zal zijn van Lake of Stars,” zei Sharmila Elias, Hoofd Projecten & Producties. “Na tegenslagen positioneert het festival zich in een district dat de internationale kunstfestival van Malawi nog niet eerder heeft georganiseerd. Het is tijd! De ethos van het stimuleren van toerisme, het delen van ons rijke erfgoed, duurzaamheid en milieubeheer die belichaamd worden door de eco-lodge en het district, sluiten perfect aan bij de waarden van ons festival, en we kunnen niet wachten om deze ongelooflijke locatie met onze bezoekers te delen.”

De voorverkoop van tickets begon op vrijdag 12 april 2024 bij geselecteerde verkooppunten in Lilongwe, Blantyre, Zomba en Mzuzu. Koop nu je tickets om je plek te verzekeren bij een van ’s werelds favoriete festivals!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.