Ndiael Faunal Reserve

0
1265
Ndiael Faunal Reserve Senegal

Het Ndiael reservaat in Senegal bestaat uit een verzameling woestijnmoerassen die internationaal erkend worden vanwege de uitzonderlijke natuur. Mensen, vogels en vissen leven al generaties samen in dit bijzondere landschap. Het ecosysteem staat echter onder druk door de toenemende bevolkingsgroei.

Het reservaat ligt langs de uiterwaarden van de Senegal rivier en bestaat uit seizoensgebonden meren er rivieren. 

The Project of Restoration of the socio-ecological functions of the Lake of Guiers seeks to rehabilitate the wetland ecosystems adjacent to the lake and restore the other socio-economic functions of the lake.

Deze woestijnmoerassen zijn groene eilanden in de halfwoestijn in het noordwesten van Senegal. Het is een belangrijke plek voor trekvogels uit Europa maar ook voor Afrikaanse migranten. Het Guiers meer is de beste plek om grote groepen vogels waar te namen.

Vogels die in Ndiael rondvliegen zijn onder andere ooievaars, steppekiekendief, Arabische trap, renvogels, de roodbuikzandhoen, velduilen, witbandleeuwerik en de zwartkruinvinkleeuwerik. 

Binnen de grenzen van het reservaat bevinden zich een aantal kleine gemeenschappen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de natuurlijke hulpbronnen. Momenteel is er een project om de lokale economie te stimuleren. Landbouw, visserij en veeteelt zijn in ontwikkeling samen met het ecotoerisme dat meer kansen moet bieden voor zowel de lokale bevolking als de natuur.

The Project of Restoration of the socio-ecological functions of the Lake of Guiers seeks to rehabilitate the wetland ecosystems adjacent to the lake and restore the other socio-economic functions of the lake.

Bezoek het Ndiael Faunal Reserve

Het reservaat is te bereiken vanaf de weg van Saint Louis naar Richard Toll. In het reservaat zijn geen wegen. De routes door het park veranderen per jaar afhankelijk van de regenval. Naast een 4×4 terreinwagen is een gids noodzakelijk. De gids en/ of auto regel je in Ross Béthio of in Saint Louis. 

Bijna niemand weet van het bestaan van dit reservaat, dus bij een bezoek zal je geen enkele andere toerist tegenkomen. Dit betekend echter ook dat er geen voorzieningen voor bezoekers zijn. Alle benodigdheden voor een bezoek zal je dus zelf moeten meenemen. Is tijd een dingetje dan is Ndiael niet de meest voor de hand liggende keuze, maar heb je de luxe om Senegal langer te verkennen dan is het een heerlijke onderbreking van de hotspots van het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.