Cap Skirring heeft de mooiste stranden van Senegal

0
3732
Cap Skirring Casamance Senegal
Uitgestrekte stranden bij Cap Skirring in de Casamance.
Cap Skirring ligt aan de kust in het zuiden van de Casamance op zo’n 70 kilometer ten zuid-westen van Ziguinchor. Het is de bekendste strand bestemming in dit gebied. Het is net zo mooi als de Petite Côte in het noorden van Senegal, maar met een meer ongerept gevoel. 

 

Het oorspronkelijk kleine vissersdorpje werd in de jaren 60 ontdekt door franse expats die in Ziguinchor verbleven en er vervolgens in de weekeinden heen gingen om te relaxen op het strand. Tegenwoordig is het dorp uitgegroeid tot een toeristische bestemming met een flink aantal hotels, restaurants en gezellige barretjes. Er is ook altijd een hangmat in de buurt om even in te chillen met een koud drankje. De vissers zijn er ook nog steeds. Met hun smalle kano’s, hun netten, hun charme en goede humeur leggen ze hun visvangst te drogen op rekken waar de vissersboten aan land komen.
Cap Skirring Casamance Senegal
De vissersboten komen tussen de koeien aan op het strand bij Cap Skirring.

Omdat de Casamance lange tijd een negatief reisadvies heeft gehad staat Cap Skirring nog niet bij veel mensen op de radar. En ondanks dat het de bekendste strand bestemming is van de Casamance wordt het er nooit echt druk met toeristen. Dat komt mooi uit, want het kan maar zo zijn dat je hele stukken ongerept strand voor jezelf hebt. Stranden die volgens sommige reisgidsen tot de beste van West Afrika behoren.

Cap Skirring Casamance Senegal
Het strand vol met palmbomen bij het wat drukkere gedeelte rondom Club Med.

Het lijkt wel een tropisch eiland in de stille oceaan

Palmbomen en mangrovebossen rondom het dorp geven Cap Skirring het gevoel van een tropisch eiland in de Stille Oceaan. In tegenstelling tot de Petite Côte in het noorden van Senegal is het zeewater in Cap Skirring het hele jaar door warm en helder. Wel kan er in het regenseizoen heel veel regen vallen in dit deel van Senegal. De meeste regen valt tussen juni en augustus. De wegen worden dan onbegaanbaar en door de hoge luchtvochtigheid voelt het soms onaangenaam warm. De beste tijd om Cap Skirring te bezoeken is dan ook tussen november en april.

 

Cap Skirring Casamance Senegal
Een verkoper heeft zijn spullen uitgesteld op het strand.

Een goede manier om de omgeving te verkennen is op de fiets. In het dorp zijn een aantal hotels die ook fietsen verhuren. Voor een kleine bedrag kan je dan een dag lang op je eigen tempo langs de verschillende dorpjes in de buurt peddelen en zo het echte Afrikaanse leven van dichtbij beleven.

Cap Skirring Casamance Senegal
De altijd levendige hoofdweg van Cap Skirring.

Accommodatie in Cap Skirring

Er is een ruime keuze in accomodatie aanwezig. Van de meest luxueuze (Cub Med) tot de meest eenvoudige (en goedkope) pensions.

Dagelijks rijden er een aantal mini busjes en sept-places (7 persoons taxi’s) via de R20 van en naar Ziguinchor. Ook is er net buiten Cap Skirring een vliegveld met een verbinding naar Dakar.

Cap Skirring Casamance Senegal
In de zijstraatjes van de hoofdweg vind je vele lodges en restaurantjes.

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.