Tanji fishing village

0
2792
Tanji fishing village

Het dorpje Tanji, ook wel bekend als Tanji fishing village is één van de meest kleurrijke en interessante toeristische bestemmingen van Gambia. Het is de belangrijkste vissershaven van het land waar je je ogen zal uitkijken naar de vissersboten die met hun vangst terug van zee komen.

Het blijft een spektakel om te zien hoe de verse vis meteen verkocht en veelal gerookt wordt. Volle emmers met vis worden op het hoofd aan wal gedragen en een enkeling pakt het groter aan en gaat met kruiwagens vol vis in de weer. 

The hustle-bustle of Tanji fishing village in the Gambia!

In Tanji is bijna iedereen betrokken bij de visvangst. Sommigen vangen ze, sommigen brengen ze aan land, sommigen roken ze, sommigen drogen ze en sommigen verkopen ze. Anderen maken de netten, verkopen kruiden en specerijen voor bij de vis of ijs om de vis vers te houden. Iedereen speelt zo zijn of haar eigen rol en je wordt hartelijk verwelkomt om een kijkje te nemen, of zelfs deel te nemen, aan hun dagelijks bestaan.

Visrokerijen

Achter het strand tref je de rookhuizen, hier worden duizenden vissen tegelijk gerookt. De gedroogde vissen zijn vervolgens tot 5 weken houdbaar en kunnen verder worden verspreid naar het binnenland. Een deel gaat ook op transport naar andere west Afrikaanse landen zoals Ghana en Nigeria.

Tanji , la playa de los pescadores

Binnenkijken bij één van de rokerijen mag niet aan je bezoek ontbreken, hoewel je waarschijnlijk al snel vanwege de doordringende geur de frisse lucht van het strand weer wil opzoeken.

Helemaal leuk is het om bij één van de boten zelf een vis te kopen. Die kan je daarna laten bereiden bij één van de restaurantjes in het dorp. Verser kan het niet.

Tanji Village Museum

Het Tanji Village Museum, opgericht in 1997, bevindt zich langs de Kombo Coastal Road, een kilometer voorbij het dorp Tanji. Je vindt er een interessante collectie gewijd aan de geschiedenis van de regio. Oude ambachten worden getoond en er is een traditionele Gambiaanse compound nagebouwd. Ook wordt er bij het museum traditionele kust verkocht. 

Tanji Bird Reserve

Het Tanji bird reserve ligt tussen het dorp en de bekende Senegambia strip wat het tot een geliefd uitje maakt voor natuurliefhebbers. In het reservaat zijn meer dan 250 verschillende vogelsoorten geteld. Het is tevens een belangrijke plek voor nestelende sterns en meeuwen. Daarnaast slingeren er verschillende soorten apen door de bomen en als je veel geluk hebt zie je nog ergens een antilope rondhuppelen.

Stone Curlew

Het vogelreservaat is 6 vierkante kilometer groot. Het beschermt het deel van de kust tussen de riviermonding van de Tanji rivier en de hotels van de strip.

Bezoek Tanji fishing village

De beste tijd voor een bezoek aan het vissersdorpje is in de namiddag. Op dat moment keren de meeste vissers weer terug met hun vangst. Bij het dorp tref je dan een kleurrijk chaotisch tafereel. Rook van de visrokerijen, de pirogues en de prachtige kleurige traditionele kleding van de vrouwen maken het plaatje compleet. 

D8C_4340

Het kan dan maar ook zo dat het Tanji fishing village één van de hoogtepunten van je bezoek aan de ’Smiling Coast of Africa’ wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.