Kololi en de Senegambia Strip

0
11225
Kololi Gambia Senegambia

Zo’n 15 kilometer onder de hoofdstad Banjul ligt Kololi. Ooit een simpel klein vissersdorpje, maar vandaag de dag uitgegroeid tot het centrum van de all-inclusive vakanties in Gambia. Op zo’n 2 vierkante kilometer vind je tientallen hotels, waaronder een aantal van de meest luxe van het land, zoals Kairaba en het senegambia resort. Overal zijn restaurantjes, barretjes, souvenirsmarktjes en er zijn zelfs een aantal nachtclubs. In Kololi is er 24 uur per dag iets te beleven.

Kololi Gambia beachbar

Senegambia Strip

Het bekendste deel van Kololi is de Senegambia Strip die ten westen van de Senegambia kruising tot aan de Kololi Beach Club ligt. Hier vind je het uitgaansleven met terrassen, barretjes, nachtclubs en een casino. Wil je nog een souvenir scoren voor vertrek naar huis dan kun je terecht op de Senegambia Craft Market. 

De meeste bezoekers komen naar Kololi voor de lange brede stranden. Er is echter meer te beleven in het dorp. Zo wordt er nog steeds door de lokale bevolking op zee gevist en het is een prachtig gezicht hoe de boten na een dag of nacht op zee het strand op varen en hoe vervolgens de vangst wordt uitgeladen. 

Bijilo Forest Park

Heb je even genoeg strand gezien dan vind je naast de Kololi Beach Club de ingang van een klein natuurpark. Het Bijilo Forest Park. In het park leven verschillende soorten apen zoals de groene meerkat en Colobus apen. Ook is er een klein meertje waar je gewoonlijk verschillende soorten vogels kan spotten. In het toeristen seizoen kan het druk zijn in het park. Vanwege de toegankelijkheid en nabijheid van de populaire stranden is het één van de meest bezochte bezienswaardigheid van Gambia. 

Geelgroene meerkat in Abuko Nature Reserve
De geelgroene meerkat kan je niet missen bij een bezoek aan het Bijilo Forest Park..

Bezoek Kololi

Kololi ligt op zo’n 20 kilometer van het internationale vliegveld Yundum. Buiten de terminal staat een bord met de actuele ritprijzen voor een taxi. Een ritje naar Kololi kost rond de €20. Vanuit de omliggende plaatsen rijden er regelmatig minibussen en gedeelde taxi’s. Vraag naar Senegambia en je wordt afgezet bij het begin van de strip. 

Wil je vanuit klooi verder Gambia inreizen dan is er een plaats voor officiële toeristen taxi’s ten zuiden van de Senegambia strip. Deze zijn echter erg prijzig en beter is hem om naar het kruispunt aan het begin van de Senegambia strip te lopen en daar op de Bertil Harding Highway een minibus of taxi aan te houden.

(Foto’s: Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.