Waza National Park

0
1907
Waza National Park kameroen

Het nationale park Waza was het meest bekende en meest toegankelijke wildpark in Kameroen. Grote trekpleisters van het park zijn olifanten die soms wel in kuddes van 60 dieren de drinkplaatsen bezoeken. Maar ook leeuwen, giraffen, nijlpaarden, hyena’s en verschillende antilope soorten zijn er te zien. De waterplaatsen trekken ook veel vogels aan, waaronder pelikanen, adelaars, kroonkraanvogels, reigers, ijsvogels en ibissen.

las jirafas hipnotizan

Het park werd opgericht in 1934 en beschermt ruim 170.000 hectare natuur. Het is dan ook te groot om één dag te bezoeken. Twee dagen is echt het minimum, maar beter trek je er 3 dagen tot een week voor uit. 

Waza is het beste wildpark in Kameroen om wild te zien. Tot het opeens 12 februari 2013 was en er 7 franse toeristen werden ontvoerd door Boko Haram. Gelukkig had het verhaal een goede uitkomst en werd de familie in april dat jaar vrijgelaten, maar het betekende het einde van het toerisme in Waza.

Kameroen is grotendeels een veilige bestemming, maar noordelijk van de stad Maroua kun je nu beter even niet reizen. Grote kans dat het goed zal gaan, maar het is die kleine kans dat het mis gaat niet waard. Ik was begin dit jaar (2020) nog in Garoua en daar werd me verteld niet die kant op te gaan.

De regering is momenteel wel hard aan het werk om de regio onder controle te krijgen. Laten we hopen dat het lukt, want dan is het nationale park Waza een bestemming die bij je bezoek aan Kameroen niet mag ontbreken. 

Bezoek Waza National Park

Als het weer kan is de beste tijd om het park te bezoeken tijdens de droge maanden van december tot en met maart. Het park is geopend van november tot en met juni, de rest van het jaar is het onbegaanbaar vanwege de regenval. 

Entrée du Parc de Waza

Toegang tot het park is via het dorp Waza in het noordwesten van het park. Hier is het hoofdkantoor van het park. Waza ligt vlak bij de geasfalteerde weg naar Tsjaad, 122 km ten noorden van Maroua.

Waza

Rond de ingang van het park waren verschillende accommodatie mogelijkheden. Hoe het daar vandaag de dag mee gaat laat zich raden. Campement de Waza en Centre d’Accueil de Waren de beste opties. In het park zijn ook enkele bungalows beschikbaar voor bezoekers. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.