Bel Air, het mooiste zandstrand van Guinee

0
1715
Bel Air Guinee
Bel Air is het meest karakteristieke strand van Guinee. Foto Camilo Forero

Bij Cape Verga vind je het 7 kilometer lange strand Bel Air. Dit zandstrand wordt vaak gezien als het mooiste en meest karakteristieke strand van Guinee. Het ligt op zo’n 225 kilometer afstand van de hoofdstad Conacry, ongeveer halverwege Boffa en Boké. Met het aangename zeebriesje en de uitbundige vegetatie rondom waan je je hier in het paradijs.

Het strand wordt omzoomd met kokospalmen en enkele duinen. Dankzij de warme golfstroom die hier langs de kust voert is het ook heerlijk zwemmen in het meestal kalme water van de Atlantische oceaan.

Naast uitgestrekte stukken zonder enig teken van leven vindt je hier ook een aantal overnachtingsmogelijkheden die variëren van simpele gastenkamers bij mensen thuis tot bungalows bij het nieuwe hotel dat enkele jaren terug is gebouwd. Daarnaast zijn er verschillende kleine restaurantjes (probeer de verse kreeft!) en barretjes te vinden. Probeer je bezoek wel op een doordeweekse dag te plannen. Het strand is ook door de lokale bevolking ontdekt en in de weekeinden trekt het mensen uit de stad en is het er vaak best druk.

Bel Air strand Guinee

Bezoek Plage de Bel Air

Plage de Bel Air wordt met borden aangeven vanaf de Lower Guinea road. Hiervandaan is het nog zo’n 5 kilometer over een onverharde weg waarvoor je bij voorkeur een 4WD nodig hebt. Heb je geen eigen vervoer dan zul je een (motor) taxi moeten regelen in Boffa of Boké. 

Sobané 

Zo’n 3 kilometer voor de afslag naar Bel Air kom je langs Sobané. Hier vindt je het Village Touristique Sobané waar je kan overnachten in simpele bungalows. Het campement ligt aan een mooi stuk strand waar je heerlijk kan relaxen. Blijf je niet overnachten dan wordt er een kleine vergoeding gevraagd om toegang te krijgen tot het strand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.