De charme van Tanger

0
2089
Tanger Marokko

Tanger was vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw een welvarende stad. Nadat Marokko in 1956 onafhankelijk werd van Frankrijk sloeg langzaam het verval toe. Maar nadat koning Mohammed de zesde het economisch belang van de havenstad inzag werd er veel geld geïnvesteerd en sindsdien is het bezig met een internationale comeback waar Europa en Afrika in harmonie samen komen. Het maakt Tanger tot een geliefde reisbestemming.

Tegenwoordig is het een moderne stad met chaotisch verkeer en een uitbundig nachtleven. De nachtclubs worden veelal bezocht door Europese toeristen. Maar er zijn ook vele rustige lokale kroegjes. 

Tanger

Tanger ligt aan zee en heeft dus ook stranden. Maar een strandbeeld zoals bij ons in bijvoorbeeld Zandvoort ga je hier niet vinden. De lokale bevolking gaat niet naar het strand om te zonnen of om te zwemmen in de zee. Wel vind je er gezellige strandbarretjes en wordt het strand vaak gebruikt om een balletje op te trappen. 

Panorama Tanger Marokko

De medina (oude stad) van Tanger is de grote trekpleister voor bezoekers aan de stad. De medina is vrij groot en bestaat uit een doolhof van smalle straatjes met traditionele Marokaanse woonhuizen. Het is de oude arabische stadskern van de stad die wordt ommuurd door de muren van een Portugees fort uit de 15e eeuw. Door de bazaars en de vele winkeltjes met lokale producten is het de ideale plek om een typisch Marokaanse aankoop te doen. Je kunt hier rustig een dag ronddwalen om alle indrukken rustig op je in te laten werken. 

Café Hava

Het café Haha was in de jaren 60 ontzettend populair bij de levensgenieters. Zo kwamen de Rolling Stones hier regelmatig om een jointje te roken. Het was een plek waar rijke en excentrieke figuren zich onderdompelden in het uitbundige nachtleven. Vandaag de dag gaat het er een stuk rustiger aan toe, maar is het een bezoek alleen al waard voor het prachtige uitzicht. 

Uitzicht op zee Tanger
Uitzicht op zee vanuit één van de strand barretjes.

Het imago van de stad als een hedonistisch lustoord waar niets moest en alles mocht trok vele muzikanten en kunstenaars aan. Zo waren naast de Rolling Stones ook de Beatles en Andy Warhol bekende bezoekers. De goede kwaliteit van de marijuana (Kif) uit het Rif gebergte droeg hier in grote mate aan bij. 

Bezoek Tanger

De leukste plek om in Tanger te overnachten is in een Riad. Dat is een traditioneel groot woonhuis met binnentuin dat is omgetoverd tot een romantisch huiselijk hotel. De naam komt van het Arabische woord Ryad dat tuin betekend. Ze staan vaak in de oude delen van Marokaanse steden. Een Riad bestaat meestal uit twee verdiepingen en de kamers zijn bereikbaar via een centrale ruimte rondom de binnentuin. In de medina vind je verschillende Riads die kamers verhuren aan toeristen. 

Uitzicht vanuit Riad in Tanger
Uitzicht vanuit een Riad in de medina van de stad.

Tanger is vanuit Europa makkelijk te bereiken met de veerboot die uit verschillende plaatsen in Spanje vertrekt. Zoals onder meer Tarifa, Algeciras en Barcelona. Maar ook vanaf Gibraltar, Séte (Frankrijk) en Genova (Italië) varen er boten. 

De stad heeft ook een internationaal vliegveld op 15 kilometer van het centrum. Vanaf onder andere Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten op het vliegveld Ibn Batouta. Ook rijden er dagelijks treinen naar andere grote steden in Marokko als Rabat, Casablanca, Fez, Mekness en Marrakesh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.