Likoma Island

0
2256
Likoma Island Malawi

Likoma Island ligt in het noordoosten van het Malawimeer vlak bij de het vasteland van Mozambique. Het eiland heeft een aantal prachtige stranden en is grotendeels bedekt met grasland, schaduwrijke mangobomen, baobabs en her en der verspreid liggen indrukwekkende rotspartijen. De kust is gevarieerd, met rotsachtige hellingen die zo het meer induiken, zandige baaien en enkele moerassen. De isolatie van het vaste land zorgt voor een heerlijk relaxte en gemoedelijke eiland sfeer. Rondom het eiland worden af en toe krokodillen gezien, maar zwemmen is over het algemeen veilig en er zijn de afgelopen jaren geen incidenten met de dieren geweest. 

De zandstranden en afgelegen baaien van het eiland bieden een aantal van de beste snorkel- en duikmogelijkheden in Malawi. Rondom het eiland vind je 20 verschillende duikplekken. De verschillende traditionele dorpjes zijn leuk om te bezoeken tijdens een wandeling of met een mountainbike die je op verschillende plaatsen kan huren. 

Likoma

Danswedstrijden die lokaal bekend staan ​​als Malipenga worden vaak in het weekend gehouden en zijn interessant om naar te kijken vanwege de traditionele instrumenten en de excentrieke koloniale kostuums die de mannen dragen.

Als je wilt ontsnappen naar een eilandparadijs doordrenkt met cultuur, dan is Likoma de ideale bestemming. Geniet van de prachtige stranden, bewonder de koloniale infrastructuur en beleef het relaxte eilandleven. 

Sint Pieters Kathedraal

Het meest herkenbare gebouw op het eiland is de Sint Pieters Kathedraal. Hij herinnerd aan de vroegere aanwezigheid van missionarissen op Likoma. Hij is gebouwd tussen 1903 en 1905 en is gemaakt van lokaal gewonnen graniet. De kruisvormige kerk heeft een aantal mooie glas-in-lood ramen. Het grote houten kruis in de kathedraal is gemaakt van een boom die uit Chitambo kwam. Chitambo in Zambia is de plek waar David Livingstone in 1873 is overleden). Het is de derde grootste kathedraal in Centraal-Afrika en ongeveer even groot als de kathedraal van Winchester.

Likoma Island Malawi Kathedraal

Je vindt de kathedraal in Mbamba (Likoma Town), het grootste dorpje op Likoma. De drukke (ochtend) markt is hier ook een spektakel om te bezoeken. 

Bezoek Likoma Island

Likoma island ligt net als het naastgelegen Chizumulu Island in de Mozambikaanse wateren van Lake Malawi. Tenzij je een boot of vliegtuig wil charteren ben je grotendeels afhankelijk van het schema van de Ilala veerboot. Tegenwoordig worden er ook regelmatig transfers per boot aangeboden vanuit Nkhata Bay en vaart de MV Chambo één keer per week tussen Nkhata Bay en de eilanden.

Likoma Island Malawi Dhow
Aankomst per Dhow vanaf Cobue in Mozambique.

Kleine zeilbootjes (dhows) varen dagelijks tussen Likoma, Chizumulu en Cobue op het vaste land van Mozambique. 

Likoma Island Malawi Mango Drift
Onze slaapplek bij Mango Drift.

Op het eiland zijn verschillende accomodaties te vinden. Deze variëren van simpele backpacker hostels tot het luxueuze Kaya Mawa met haar kamers gebouwd in en uit de rotsen en een schitterend uitzicht op het meer.

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.