Race met een quad door de zandduinen van Swakopmund

0
2261
Swakopmund Namibie quad zandduinen

Swakopmund is een stad aan de kust van Namibië. Het is de meest populaire vakantiebestemming van het land voor mensen uit de hoofdstad Windhoek. Ook is het de ‘adrenaline hoofdstad’ van Namibië. Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter. De typisch Duitse gemütlichkeit vind je hier ook. Tegenwoordig wordt er ook nog veel Duits gesproken in de voormalige koloniale stad. Swakopmund wordt dan ook wel beschreven als ‘Duitser dan Duitsland’.

Swakopmund Namibie kerk
Langs Daniel Tjongarero Street staan verschillende historische gebouwen. Foto Olivier Bruchez

Het stadje ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de zandduinen van de Namib woestijn. Er zijn een aantal mooie zandstranden te vinden, maar zwemmen is geen aanrader vanwege de lage temperaturen van het zeewater het hele jaar door. 

Adrenaline capital

Swakopmund wordt ook wel de ‘adrenaline capital’ van Namibië genoemd. Vanuit de stad zie je de zandduinen van de Namib woestijn al liggen en dit is de plek om je eens lekker uit te leven. 

Swakopmund Namibie
Race met een quad door de zandduinen, maak een paardrij of kamelentocht door het gebied en ga sandboardend van de duinen af.

Race met een quad door de zandduinen, maak een paardrij- of kamelentocht door het gebied en ga sandboardend van de duinen af. Ervaren sandboarders kunnen snelheden van tachtig kilometer per uur bereiken op de onder meter hoge afdaling.

Echte durfals bekijken Swakopmund vanuit de lucht tijdens een skydive. Tandem sprongen zijn beschikbaar als je nog niet eerder een parachutesprong hebt gemaakt. Ook ballonvaren behoort tot de mogelijkheden. De meest spectaculaire manier is om een vliegtuigje te huren en een stuk langs de Skeleton Coast en Sandwich harbour te vliegen. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan.

Walvisbaai Namibië

Nog meer actie? Trek dan met een boot de ruige oceaan op om dolfijnen en walvissen te spotten. De meeste boten vertrekken overigens vanuit Walvisbaai, waar de kans op walvissen groter is. Je rijdt daar in een klein half uurtje naartoe. Hier kun je ook een heerlijke oesters en champagne cruise boeken. De tochtjes kunnen vanuit Swakopmund worden geregeld en je wordt dan met een busje opgehaald en teruggebracht van je verblijfplaats in Swakopmund.

Historische gebouwen

Een wandeling door het centrum van Swakopmund is de moeite ook waard. Langs Daniel Tjongarero Street staan verschillende historische gebouwen, zoals de oude roodwitte vuurtoren.

Vlakbij vind je de souvenirmarkt met veel soorten houtsnijwerk, fel gekleurde doeken en Afrikaanse schilderijen. 

Swakopmund Namibie

Bij de boulevard en op de pier vindt je verschillende gezellige barretjes en restaurantjes. Heerlijk eten is het in The Thug restaurant, dat is ingericht als de binnenkant van een oud koopvaardijschip. Je vindt het naast de pier en het restaurant biedt prachtige uitzichten op zee terwijl je er van je maaltijd geniet. 

Bij de boulevard kan je ook terecht in het National Marine Aquarium. Het is niet heel groot, maar geeft een leuk en informatief beeld van wat er voor de kust allemaal in het water zwemt.

Bezoek Swakopmund

Swakopmund ligt op ongeveer vijf uur rijden van de hoofdstad Windhoek. Tussen de twee steden zijn trein en busverbindingen. Heb je eigen vervoer dan neem je de goede verharde B2 en B1 wegen. Kom je vanuit het zuiden dan rij je over veelal prima gravelwegen. Openbaar vervoer vanuit hier is er echter niet.

Swakopmund Namibie

In Swakopmund kan het druk zijn met overlandtrucks die de stad gebruiken om hun voorraden aan te vullen en hier vaak een dag of twee blijven om deel te nemen aan de activiteiten zoals het quad rijden.

Beste tijd om Swakopmund te bezoeken

De stad is in principe het hele jaar door goed te bezoeken. Over het algemeen is het er fris en droog en er kan een flinke wind staan bij je bezoek. In de zomer die van november tot maart duurt ligt de temperatuur een paar graden hoger dan de rest van het jaar. 

Swakopmund Namibie

(Foto’s Maarten van de Biezen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.