Kolda

0
1501
Kolda Senegal

Kolda is een stad in Senegal. De meeste reizigers zullen er hooguit een korte stop maken met de directe bussen op de route tussen Ziguinchor en Tambacounda. Ik ben onderweg naar het nationale park Niokolo Koba in het oosten van het land en maak gebruik van de goedkopere minibusjes die overal stoppen en kom aan het eind van de dag aan in Kolda. 

NYHQ2007-1045

Tegenwoordig het stadje een belangrijke marktplaats in de Casamance. Het is dus zeker de moeite waard om een rondje te lopen over de altijd drukke markt in het centrum. Ik ben gek op de kleuren en geuren van Afrikaanse markten en de markt is vanwege de vriendelijke marktlieden misschien wel mijn favoriete markt in Senegal. Kooplieden uit zowel Senegal als Gambia en Guinee Bissau komen hier samen om samen goede deals te sluiten. 

Senegal- Diaobè

Afgezien van de markt zijn er weinig andere redenen om Kolda te bezoeken. Wel zijn er goede faciliteiten voor reizigers, waaronder een ATM en verschillende aangename accomodaties.

Kolda ligt langs de Casamance rivier die hier verassend nauw is en daardoor makkelijk over te steken is via de brug over de rivier. Vanaf de brug zie je vrouwen de was doen en in het oogstseizoen de gewassen binnen halen. Al met al is het niet een bestemming die je niet mag missen tijdens je reis door Senegal, maar wel een stadje dat een aangename onderbreking kan zijn mocht je de tijd hebben. 

RTI Project in Kolda Region

Bezoek Kolda

Zoals eerder aangegeven ligt Kolda op de doorgaande route tussen de hoofdstad van de Casamance provincie Ziguinchor en Tambacounda. 185 Kilometer ten oosten van Ziguinchor en elke dag vertrekken verschillende bussen naar zowel Kolda en Tambacouna op de route rijden talloze minibusjes. 

Sept-Place

Heb je een ruimer budget dan is Kolda één van de weinige plaatsen in Senegal die met regelmatige commerciële vluchten verbonden is met Dakar. Op dinsdag en vrijdag is er een vlucht van Groupe Transair. Vanuit Kolda zijn er directe bussen naar Dakar (via Tambacounda) op dinsdag, vrijdag en zondag. Deze worden verzorgd door Senegal Dei Dikk. Omgekeerd vertrekken dezelfde bussen op dezelfde dagen vanuit Dakar om 08.00 uur. 

Ik verbleef bij Hotel Hobbé in het centrum van Kolda. De schone ruime kamers hebben een privé badkamer, airco en zelfs een minibar. Andere opties zijn het goedkopere hotel Moya, Le Firdou of het luxe (en duurdere) Relais de Kolda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.