Diouloulou

0
2541
Diouloulou Casamance Senegal markt

Het slaperige Diouloulou is het eerste dorpje als je de grens van Gambia naar Senegal bij Seleti oversteekt. De beschrijving in de Bradt gids is vrij accuraat. ‘Diouloulou is zo’n soort plaats waar het spannendste bij je bezoek aan het dorp is hoe de verf opdroogt, als er al ooit al iemand zijn huis zou verven’. 

Diouloulou Casamance Senegal westernunion
Mike haalt geld op bij de western Union voor de bouw van de school in Niafarang.

Voor de meeste reizigers is het dorp dan ook niet meer dan een korte stop op doorreis naar de meer bekende dorpen aan de kust als Kafountine en Abene. Het dorpje ligt aan een prachtige plek langs de bolong en mocht je hier onverwachts stranden neem dan de moeite om wat rond te wandelen tussen de mangroven van de brede vogelrijke rivierarm.

Bezoek Diouloulou

Na de grensovergang met Gambia is Diouloulou de dichtstbijzijnde plaats met accommodatie. Het Kent hotel naast de rivier heeft 8 kamers. De hutjes met hangmat kijken uit over de rivier, zijn simpel maar de prijs waard. Een andere goede optie is Auberge Chez Myriam. Op zo’n 800 meter voor het centrum precies bij het checkpoint van de politie vindt je een goedkope, maar alle kamers komen met muskietennet en ventilatoren.

Diouloulou Casamance Senegal bar
Stamkroeg op weg naar Niafarang.

De minibusjes en gedeelde taxi’s naar Bignona en Ziguinchor vind je bij de rotonde langs de N5 in het centrum. Het vervoer naar Abene en Kafountine staat als je vanaf de grens bij de rotonde naar rechts gaat na 50 meter aan de linkerkant. Hier tegenover vind je een restaurant en bar waar je even kan relaxen terwijl je wacht tot er genoeg andere passagiers zijn om te vertrekken. 

Diouloulou Casamance Senegal Gambia
De reis in Senegal zit er weer op en ik vertrek via Diouloulou naar het vliegveld in Banjul.

Meestal kom ik langs Diouloulouo terwijl ik onderweg ben naar Niafarang. Tegenwoordig vraag ik meestal Oumar Dieme om me van het vliegveld in Banjul naar Niafarang te rijden.  De bar in Diouloulou blijft echter altijd een vaste stop tijdens de paar uur durende rit. 

Foto’s: Maarten van de Biezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.