Zuidelijk Afrika in drie weken: de video’s

0
2275
Swakupmond Namibie
Local kids bij een basisschool in de township bij Swakupmond.

Een rondreis door Zuidelijk Afrika levert altijd mooie beelden op. Bekijk de filmpjes en beleef met ons de route door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. We doen bekende wildparken aan als Chobe en Etosha, we zitten bovenaan Afrika’s grootste watervallen en wandelen met witte neushoorns in Zimbabwe.

Kaapstad, Zuid Afrika met bezoekjes aan Kaap de Goede Hoop, Cape Point, Duiker Island, Houtbaai en Boulders Beach.

Wandelen naar de top van Lion’s Head in Kaapstad. Met mooie uitzichten op de Tafelberg en over de stad.

We rijden vanuit Kaapstad naar de Fish River Canyon in Namibië.  Deze doet in  grootsheid alleen onder voor de Grand Canyon in Amerika. Het is een mooie rit door Namaqualand. Onderweg overnachten we bij Oranjerivier.

In de volgende etappe rijden we door de Namib, de oudste woestijn ter wereld en spotten springbokken, oryxen en struisvogels. We komen aan in Sesriem, in het hart van het grootste nationale park van Zuidelijk Afrika, het Namib-Naukluft park en sluiten af met een wandeling door de Sesriem Canyon.

We bekijken de zonsopkomst vanaf Dune 45, rijden door naar de Sossusvlei en bezoeken de honderden jaren oude bomen in de Deadvlei. Hierna vervolgen we de reis via Solitaire naar Walvisbaai met zijn duizenden flamingo’s. Het eindpunt voor vandaag is Swakopmund.

We blijven een dagje in Swakopmund en beginnen de dag met een oesters & champagne cruise op zoek naar dolfijnen en walvissen in de wateren rond Walvisbaai. Begin van de middag komen we weer aan land en trekken met een quad de zandduinen in. We sluiten de dag af met eentour door de townships van Swakopmund.

Zuidelijk Afrika in 3 weken, hoogtepunt na Hoogtepunt volgt elkaar op

Vandaag vertrekken we uit Swakopmund en rijden via de Skeleton Coast landinwaarts naar Kamanjab. Onderweg ontmoeten we de Herero en aan het eind van de dag bezoeken we de Himba.

We rijden Etosha National Park in en gaan op zoek naar de big five op de eerste echte safari van onze Zuidelijk Afrika reis.

Ook op dag twee trekken we weer het park in en bekijken we onder meer giraffes, impala’s, hartebeesten, olifanten, neushoorns, zebra’s en leeuwen in hun natuurlijke leefomgeving.

We rijden met een laatste safari Etosha uit en vervolgen onze weg naar Bangani en Maun in Botswana. De uitvalbasis voor de Okavango Delta.

Okavango Delta

We vertrekken voor een tweedaagse excursie naar de Okavango Delta. We varen in onze motoro’s (lokale kano’s) door het riet langs de nijlpaarden en overnachten op één van de vele eilandjes. Tijdens een wandelsafari komen we oog in oog te staan met olifanten en zebra’s.

Zuidelijk Afrika, van natuurpark naar natuurpark

We rijden door naar Kasane voor een bezoek aan het nationale park Chobe. Het Chobe Park is met recht beroemd. Het herbergt een diverse natuur en daarmee een rijke verzameling van diersoorten. Het is tevens bekend om zijn grote kuddes olifanten en waterbuffels. We maken ’s ochtends een game drive door het park en bekijken later op de middag het park vanuit een boot op de rivier.

Victoria Falls

We komen aan bij de machtige Victoria watervallen. De eerste blanke die deze heeft ontdekt is de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone. Hij kwam aan bij dit watergordijn op 17 november 1855. Hij beschreef het als volgt. “Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen” en “zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten”. Het zijn de breedste watervallen van Afrika en vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog met een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er zo’n 500 miljoen liter water over de rotswand.

 

Als laatste wandelen we in Zimbabwe met witte neushoorns in het nationale park Matobo. We sluiten de reis af met een kort bezoek aan Pretoria, de hoofdstad van Zuid Afrika en hiermee komt onze reis door Zuidelijk Afrika tot een eind.

Meer lezen over deze reis door Zuidelijk Afrika:

Wandelen met witte neushoorns in Zimbabwe

Groepsreizen: gezellig met z’n allen op pad

(Foto’s & film: Maarten)

De beschreven route door Zuidelijk Afrika van Shoestring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.